Traperice su vam preuske? Isprobajte ovaj trik

Foto: Pete Bellis/Unsplash
Foto: Pete Bellis/Unsplash

Traperice su vam preuske i ne znate kako ih možete malo rastegnuti? S ovim se problemom često susrećemo, pogotovo nakon što prođu određeni blagdani (znamo da znate o čemu govorimo) ili se slučajno stisnu u pranju. Što god da se dogodilo vašim omiljenim trapericama, važno je znati da ipak postoji rješenje.

Traper može biti malo nezgodan, a često se iste veličine ipak razlikuju ovisno o brendu i modelu. Traperice vam mogu stajati drugačije baš svaki put kada ih obučete, a zbog toga nam ponekad omiljeni model ne stoji savršeno.

Foto: Nick Karvounis/Unsplash
Foto: Nick Karvounis/Unsplash

Bilo da su vaše traperice postale rastegnute, prevelike ili preuske, znajte da se tome može doskočiti uz nekoliko trikova.

Ako su vam traperice preuske…

Poprskajte ih mlakom vodom, a zatim ih polegnite na pod. Stanite na svaku nogavicu i koristite ruke kako biste ručno rastegnuli traperice dok su još mokre. Slobodno ih povucite u svim smjerovima te ih ponovno poprskajte mlakom vodom, ako je potrebno.

Foto: Pete Bellis/Unsplash
Foto: Pete Bellis/Unsplash

Ako su vam traperice rastegnule…

Ako su vam se traperice malo rastegnule, stavite ih u perilicu i odaberite program iskuhavanja. Ova metoda najbolje funkcionira kod onih modela traperica koje su sastavljene 100 posto od pamuka. Pritom nemojte koristiti omekšivač. Nakon što ste ih oprali u perilici, ubacite ih u sušilicu i okrenite na vrući program. Toplina će stisnuti vlakna u traperu te će traperice postati prikladnije dužine.

Ako vam je pojas traperica previše labav, prišijte mali komadić tkanine s unutarnje strane ruba traperica s leđne strane.

Foto: Pexels
Foto: Pexels