Tri ideje uz koje bi nered trebao zauvijek nestati

Foto: Breather / Unsplash
Foto: Breather / Unsplash

Ponekad se ne uspijevamo riješiti nereda koliko god se trudili. Jedan je dan sve uredno, a već sljedeći smo u žurbi i stvari ostavljamo posvuda. Rezultat toga poznat je i pod imenom “umjetnički nered”. Zato smo sastavili tri ideje uz koje bi nered zauvijek trebao nestati iz naših života.

Barem na malo duže vrijeme od dosadašnjeg.

1. Zaboravite na nove kutije za spremanje

Nerijetko nered čine one stvari koje ne možemo smjestiti na odgovarajuće mjesto. U tim trenucima rješenje je kupovina novih kutija ili čak manjih ormarića. To pak rezultira samo novim stvarima koje nam uopće ne trebaju, a zauzimaju prostor. Zato bi najbolje bilo riješiti se sitnica koje ne znamo kamo smjestiti, a zadržati samo one od kojih se nikako n možemo rastati.

Foto: Jesus Hilario H. / Unsplash
Foto: Jesus Hilario H. / Unsplash

2. Napravite malo spremište sa sezonskim stvarima

Ne mislimo pritom samo na sezonsku odjeću i obuću, već i na sitnice koje vam neće trebati baš u svim sezonama. Primjerice, sprej protiv komaraca nećete upotrebljavati usred zime. Na taj način ćete se lakše moći organizirati i neće vam smetati u onom krivom godišnjem dobu.

Foto: Liana Mikah / Unsplash
Foto: Liana Mikah / Unsplash

3. Sigurno imate viška odjeće – riješite ga se

Za ovo se poslužite još jednim trikom koji uključuje vješalice. Kad nakon nošenja u ormar vraćate neki komad odjeće, vješalicu na koju ga vješate okrenite u suprotnom smjeru od svih ostalih. Tako ćete odmah vidjeti što nosite češće, a što gotovo nikad pa ako neki komad ne nosite više sezona, vrijeme je da ga se riješite.

Foto: Andrej Lišakov / Unsplash
Foto: Andrej Lišakov / Unsplash