Tri knjige savršene za Noć vještica

Horore neki vole, neki ne, ali jedno je sigurno – uvijek ostave dojam. Donosimo vam tri horora na tragu trilera, savršena za čitanje na Noć vještica, ali i u drugim prilikama.

Ono – Stephen King

 

Klasik. Svi smo se bojali filma i serije dok smo bili mali, a Stilus nam donosi reizdanje ove kultne knjige. Stephen King najčitaniji je autor osamdesetih i devedesetih godina prošloga stoljeća. Tijekom sedamdesetih i ranih osamdesetih, King je izgradio put i proslavio se kao najbolji spisatelj romana strave. Njegove knjige besprijekorno su napisane i sve do sredine osamdesetih godina svaka je bila fokusirana na jedan poseban subjekt, vješto izgrađen od temelja, ili na tematiku. Romanom “Ono” King se oslobađa svih tematskih ograničenja i umjesto da napiše knjigu o toj jednoj stvari koja nas plaši, stvara roman o svim čudovištima i noćnim morama zajedno. Čini se da je autor pohađao vlastiti tečaj pišući ovaj roman. Sam King definirao ga je kao “zbroj svega što je naučio i stvorio u životu”.

Loney – Andrew Michael Hurley

Dva brata, jedan nijem, drugi njegov doživotni zaštitnik. Godinu za godinom, njihova obitelj posjećuje isto svetište na pustom dijelu obale, znano kao Loney, očajnički se nadajući iscjeljenju. Tijekom dugih sati čekanja, dječaci su prepušteni sami sebi. Ne mogu odoljeti putu koji se izdiže pri svakom povlačenju prevrtljive plime, staroj kući koja se nazire na njegovu kraju… Mnogo godina poslije, Hanny je odrastao čovjek koji više ne treba bratsku skrb. No, uto biva pronađen leš djeteta. A Loney, na kraju, uvijek oda svaku svoju tajnu.

Groblje živih – Harlan Coben

Kat Donovan neudana je detektivka na pragu četrdesetih. Svoje slobodno vrijeme provodi s najboljom prijateljicom Stacy u kafiću u koji je dolazio i njezin voljeni otac. Otac je također radio u policiji, a prije nekoliko godina ubila ga je mafija. Stacy ne podnosi da je Kat sama, pa je prijavljuje na internetsku stranicu za upoznavanje partnera. Kat ondje pronalazi profil svojeg nikad prežaljenog zaručnika Jeffa koji ju je iznenada ostavio prije 18 godina. No tko je Jeff? Je li to uopće “pravi” Jeff? Kat se polako zapliće u jezovitu mrežu monstruoznog zločinca koji svoje žrtve vreba preko stranice za upoznavanje i drži ih zakopanima u sanducima na jednoj osamljenoj farmi. Da bi riješila misterij, Kat mora temeljito prekopati vlastitu prošlost i doznati istinu o Jeffu, ali i o svom ocu.