Tri osobe otkrile su kako je to biti djevica u tridesetima

Foto: Hanna Postova/Unsplash
Foto: Hanna Postova/Unsplash

Najnoviji trendovi u seksu mogli bi vas iznenaditi. Istraživanje sveučilišta u Londonu otkrilo je da milenijalcima treba dulje vrijeme da stupe u seksualni odnos nego što je to trebalo prethodnim generacijama. Tako rezultati pokazuju da čak 12,5 posto milenijalaca apstinira od seksa sve do 26. godine.

No, neki u prvi seksualni odnos stupe i puno kasnije. Huffington Post razgovarao je s troje djevaca u tridesetim godinama – jednoj je ispitanoj osobi to bio osobni izbor, a drugih dvoje se jednostavno tako dogodilo.

Foto: Jan Zhukov/Unsplash
Foto: Jan Zhukov/Unsplash

“Odgajana sam vrlo konzervativno i rečeno mi je da je seks prije braka grijeh. Zato sam dugo bila djevica. Kada sam konačno prerasla to uvjerenje, trebalo mi je vremena da pronađem nekoga s kim će mi biti dovoljno ugodno da to napravim. Tako da još uvijek nisam izgubila nevinost. Izlazila sam na spojeve i imala sam nekoliko veza koje su trajale oko tri mjeseca, no još nisam bila u dugogodišnjoj vezi. Tako da sam još uvijek djevica”, rekla je 35-godišnja Brianna, koja živi u Indiani i po zanimanju je programerka.

“Odrastao sam s prilično teškom društvenom anksioznošću, koju nikada nisam uspio prevladati. Doživio sam nekoliko odbijanja u srednjoj školi i na fakultetu što mi je u potpunosti uništilo samopouzdanje. Živimo u društvu u kojem se očekuje da muškarac bude inicijator. A onda opet čujete klišeje poput: ‘To će se dogoditi kada to najmanje očekujete!’ Tako da sam i ja proveo svoje dvadesete razmišljajući – dogodit će se kad se dogodi. Onda sam ušao u tridesete, posljednji od mojih solo prijatelja su se poženili, a ja nikada nisam bio u vezi i shvatio sam da imam problem. Oduvijek sam imao problema s težinom. U tridesetima sam imao želučanu operaciju, gdje su mi odstranili 80 posto želuca. Izgubio sam 63,5 kilograma. I iako sada idem na više spojeva nego ranije, nikada nisam dospio dalje od dva, tri spoja. Za to krivim svoju društvenu anksioznost i svoju introvertnu osobnost”, rekao je Matt koji je u tridesetima.

“Kupila sam prsten čistoće kad mi je bilo 16 godina na kojemu je pisalo ‘prava ljubav je vrijedna čekanja’. Na koledžu sam kupila drugi prsten koji i danas nosim, jer se moje razumijevanje čistoće promijenilo. Shvatila sam da nije samo stvar u ‘čekanju’, već u našem izboru da volimo. Na novom prstenu čistoće mi piše: Ivan 3:16′ i na grčkome: ‘Bog je toliko volio svijet da mu je dao svog jedinog sina.’ To mi je podsjetnik da težim najsavršenijoj ljubavi na svijetu i da zaslužujem nekoga tko će me voljeti na taj savršeni način. Svi to zaslužujemo”, rekla je 33-godišnja Kate za Huffington Post.

Evo što su rekli o svojim odlascima na spojeve u tridesetima:

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

“Ne izlazim puno na spojeve. Ponekad je to nekoliko spojeva mjesečno, a ponekad mjesecima ne odem na neki spoj. Čak i na stranicama za dejtanje je ponekad teško privući žensku pozornost. Svi traže nešto drugačije, no smatram da su žene bombardirane porukama te je jednom prosječnom muškarcu teško istaknuti se u toj masi. Za mene je seks nešto na što dugo čekam pa mi je već postao nešto apstraktno. Može se živjeti bez seksa. To je puno manji problem od toga da ste u životu usamljeni i da se osjećate nevoljeno”, rekao je Matt.

“Isprobala sam online stranice za dejtanje i koristila sam te aplikacije, no mislim da imam podjednaka iskustva kao i svi ostali”, rekla je Kate.

“Spojevi i odlasci na iste su kod mene isti kao i kod drugih koji ne žele seks na prvome spoju. Moj ljubavni život ima svoje uspone i padove pa ponekad osjećam potrebu za online dejtanjem, a onda mi to dosadi i prestanem na neko vrijeme. Uglavnom sam isprobala ‘ručni rad’ – i davanje i primanje. Nikada nisam probala oralni seks”, rekla je Brianna.