Trik za savršeni pire koji ne uključuje guljenje i kuhanje

Foto: Unsplash

Pire krumpir zaista nije teško napraviti, no treba nam neko vrijeme dok krumpire ogulimo, skuhamo i na kraju dodamo sve sastojke prije nego što se zgnječi u kremasti pire.

Jedna mama podijelila je trik koji garantira jednako ukusan pire, no zaobišla je sve prethodne korake i skratila vrijeme pripreme pa je spremanje ovog jela time postalo još jednostavnije.

Savjet je podijelila na stranici Mumsnet te naglasila da vjerojatno nije jedina osoba koja zna za ovaj trik.

Foto: Pixabay

Umjesto kuhanja krumpira, cijeli se ubace u mikrovalnu pećnicu na 6 do 8 minuta. Nakon što su kuhani u mikrovalnoj, prepolovite ih i istisnite iz njihove kore. Nakon toga dodajte maslac i mlijeko te dodatne sastojke po volji (na primjer sir) i vilicom napravite pire.

Neki su joj se zahvalili na ovom brzinskom triku i rekli da će ga svakako isprobati, dok se nekima čini da ovaj recept zahtijeva jednako posla kao i onaj klasični. U svakom slučaju, ovaj zanimljivi trik ćemo isprobati u kuhinji!