Trump će primiti poznatog repera u Bijelu kuću

Kim Kardashian West i Kanye West (Foto: Larry Busacca/Getty Images)
Kim Kardashian West i Kanye West (Foto: Larry Busacca/Getty Images)

Kanye West sastat će se s Donaldom Trumpom u Bijeloj kući. Reper je “zaradio” pozivnicu američkog predsjednika zbog podrške koju je davao Trumpu tijekom kampanje, a vjerojatno i zato što je zbog toga pretrpio mnoge kritike u javnosti.

Sastanku će nazočiti, piše The New York Times, i Trumpov zet i viši savjetnik Jared Kushner.

Tema sastanka trebala bi biti bolja mogućnost zaposlenja bivših osuđenika, kao i otvaranje novih radnih mjesta u Westovu rodnom gradu, Chicagu. Termin još nije utvrđen, ali, kako navodi Telegraph, bit će uskoro.

Westova supruga, Kim Kardashian, već je posjetila Trumpa u Bijeloj kući u svibnju, a tema razgovora bila je reforma zatvorskog sustava. Taj sastanak rezultirao je pomilovanjem Alice Marie Johnson, koja je bila osuđena za dilanje droge, a za koju se njezina prijateljica Kardashian snažno založila.

West je izložen stalnim kritikama javnosti zbog potpore Trumpu, koja se ogledala u njegovu nošenju majica i kape s poznatim sloganom “Učinimo Ameriku ponovno velikom” te zbog govora u čast Trumpa na marginama emisije “Saturday Night Live”.

Nakon toga ga je javno napao suprug Ariane Grande i komičar Pete Davidson.

“Kanye je genij, ali glazbeni genij. Znam neke genije koji znaju kako pojesti ogroman broj hot dogova u rekordnom vremenu, ali to ne znači da mi je bitno njihovo mišljenje o bilo čemu, osim možda o hot dogovima. Znam da West govori kako je to njegovo pravo lice i kako se sada skinuo s tableta. Ali to ništa ne znači. Nije sramota ako si na tabletama. Svi ih piju. I ja ih pijem. Mislim da bi se i West trebao vratiti svojim tabletama. Bit će mu bolje. To što netko ima psihičkih problema ne znači da se može ponašati kao idiot”, podrugljivo je komentirao komičar.