TV urednica i voditeljica o životnoj borbi: ‘Tri godine živjela sam s rakom’

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

TV urednica i voditeljica Sanja Mikleušević Pavić progovorila je o karcinomu štitnjače i otkrila zašto je do ovog ljeta odgađala operaciju i liječenje radioaktivnim jodom.

Voditeljica je svoje iskustvo podijelila s magazinom Gloria, a navela je da to nije bio neodgovoran odnos prema bolesti, samo se pokušala liječiti alternativnim metodama.

Pomoću biljnih mješavina i čajeva uspjela je hormone štitnjače dovesti u ravnotežu, ali je primarna bolest i dalje bila prisutna.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Njezin suprug Damir Pavić nije bio zadovoljan njezinim izborom, a u međuvremenu je štitna žlijezda toliko nabujala da je postala trostruko veća od normalne te joj je počela pritiskati dušnik i otežavati disanje.

Tada je donijela odluku o operaciji, kojoj se podvrgnula početkom srpnja. Odstranjena joj je cijela štitnjača i dva limfna čvora na kojima su pronađene metastaze.

Mjesec dana nakon operacije počela je terapija radioaktivnim jodom, a uskoro će se vratiti na posao.

“Karcinom mi je otkriven sasvim slučajno. Prije tri godine, dok sam vodila Dnevnik 3, gost u emisiji bio mi je akademik Zvonko Kusić, jedan od naših najvećih autoriteta za bolesti štitnjače i inicijator osnivanja Hrvatskoga društva za štitnjaču. Nakon emisije pozvao me na pregled, baš kao da je nešto slutio, a možda je i uočio neke simptome kojih ja nisam bila svjesna. Već prvi nalazi pokazali su povišene hormone štitnjače pa sam se suočila s hipertireozom, a potom sam obavila i punkciju čvora. Nakon nekoliko tjedana pozvao me akademik Kusić i rekao da nalaz pokazuje suspektni papilarni karcinom štitnjače”, rekla je Sanja za Gloriju.

Zašto onda nije vjerovala klasičnoj medicini, nego se okrenula alternativnim metodama? Misli da je stvar u tome što je odbijala prihvatiti dijagnozu, otkrila je u intervjuu za Gloriju.