Uvjeti korištenja

Opći uvjeti korištenja usluga i sadržaja

01.01.2016.

Molimo Vas da pažljivo pročitate dolje navedene uvjete korištenja usluga i sadržaja.

Nositelj svih prava na Internet stranici www.prvi.hr. je trgovačko društvo Primum media d.o.o. Pristupom i/ili korištenjem domene www.prvi.hr i svih povezanih stranica te web servisa koji pripadaju domeni www.prvi.hr, te pripadajućeg sadržaja, aplikacija, softvera i usluga koje se omogućavaju putem web servisa bez obzira na način korištenja, Korisnik izričito pristaje bez ikakvih ograničenja ili rezervi na korištenje i uporabu web servisa u skladu s ovim Općim uvjetima korištenja (u daljnjem tekstu: „Uvjeti), a reguliranje svih pravnih odnosa koji proizlaze ili mogu proizaći iz korištenja/uporabe web servisa vrši se u skladu s ovim Uvjetima. Budući da nudimo široki raspon usluga i sadržaja, povremeno se mogu primjenjivati i Posebni uvjeti korištenja koji se primjenjuju na te usluge, odnosno sadržaje (web trgovina, mobilne aplikacije i slično). U slučajevima gdje su Opći uvjeti korištenja usluga i sadržaja u suprotnosti sa Posebnim uvjetima korištenja usluga i sadržaja, primjenjuju se Posebni uvjeti korištenja usluga i sadržaja.

Primum media d.o.o. zadržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge web servisa u svako doba, uključivo i pristup web servisu. Primum media d.o.o. zadržava pravo djelomično ili u potpunosti ograničiti pružanje određenih usluga u slučaju kršenja odredbi ovih Uvjeta. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem portala ww.prvi.hr, ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da ih u cijelosti prihvaćaju.
Korištenjem sadržaja domene www.prvi.hr korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja te se obvezuje koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Primum media d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

www. prvi.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. www.prvi.hr sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala www.prvi.hr koristite na vlastitu odgovornost.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Primum media d.o.o. štiti privatnost i anonimnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima. Primum media d.o.o. ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Primum media d.o.o. može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala ili podatke unesene u postupku registracije. Primum media d.o.o. može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi. Primum media d.o.o. će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja što kvalitetnijeg pružanja svih usluga. Primum media d.o.o. pridržava pravo prikupljanja, obrade i objave podataka o korisnicima koji se odnose na način uporabe web servisa te demografske pokazatelje, ali isključivo bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.

Primum media d.o.o. prikuplja i bilježi podatke o „Internet Protocol – (IP)“ adresi korisnika ili o lokaciji računala za potrebe sistemskog administriranja, rješavanja kvarova ili unapređivanja tehničkih aspekata web servisa.

Primum media d.o.o. će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja web servisa od strane korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Ove podatke Primum media d.o.o. koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Portal www.prvi.hr ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Korištenjem portala pristajete koristiti www.prvi.hr samo u zakonite svrhe, bez ograničavanja ili sprječavanja korištenja portala od strane treće osobe. Tvrtka Primum media d.o.o. svim svojim korisnicima osigurava besplatno korištenje sadržaja i servisa ukoliko ne krše pravila korištenja. Tvrtka Primum media d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje portala. Pod korištenjem portala se smatraju bilo koje radnje korisnika/posjetitelja, uporabe ili zlouporabe sadržaja na portalu. Tvrtka Primum media d.o.o. odriče se svake odgovornosti za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja portala www.prvi.hr. Pristup portalu www.prvi.hr i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Ako postoji oznaka 18+ na pojedinim sadržajima, ona označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno samo i isključivo osobama starijim od 18 godina. Portal www.prvi.hrzadržava pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala www.prvi.hr kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio samog portala bez obaveze prethodne najave. Tvrtka Primum media d.o.o. nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.Prihvaćanjem Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke tvrtke Primum media d.o.o., u svrhu redovitog obavještavanja posjetitelja/korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala www.prvi.hr.

AUTORSKA PRAVA

Portal www.prvi.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje, uključujući, ali ne i ograničavajući se na tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava portala www.prvi.hr i može rezultirati poduzimanjem pravnih radnji u svrhu zaštite istih. Ukoliko smatrate da je portal www.prvi.hr povrijedio Vaša autorska prava, o tome ste dužni obavijestiti tvrtku Primum media d.o.o., na E-mail: [email protected] Slučaj će biti odmah razmotren. Po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja vaše žalbe ili tužbe sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

Portal www.prvi.hr sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom tvrtke Primum media d.o.o. Primum media d.o.o. nije odgovorna za sadržaj tih stranica, a objavljuje ih na svom portalu www.prvi.hr u dobroj namjeri. ZAŠTITA PRIVATNOSTI Portal www.prvi.hr štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni. Portal www.prvi.hr ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza propisana zakonom. Portal www.prvi.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke portal www.prvi.hr koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput Googlea i Facebooka.

SADRŽAJ DOBIVEN OD KORISNIKA I POSJETITELJA PORTALA

Tvrtka Primum media d.o.o. nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji na stranicama portala www.prvi.hr. Portal www.prvi.hr zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja i u promotivne svrhe za potrebe portala www.prvi.hr. Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, video uraci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na portalu www.prvi.hr. Pošiljatelji Materijala prihvaćaju da za poslane Materijale ne traže i da im neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Tvrtka Primum media d.o.o. poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

REGISTRACIJA KORISNIKA

Registriranjem na portalu www.prvi.hr korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.
Portal www.prvi.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji.
Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.
Portal www.prvi.hr nema pristup korisničkim lozinkama, tajnim pitanjima i odgovorima.
Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom Usluga. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.
Portal www.prvi.hr je dužan po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.
Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.
Portal www.prvi.hr zadržava pravo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio pravila.
Korisnik je dužan odmah prijaviti portalu www.prvi.hr neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa.
Portal www.prvi.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkih računa niti eventualnu štetu nastalu na taj način.
www.prvi.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja, te ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Komentari objavljeni na portalu www.prvi.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja

PORUKE TVRTKE PRIMUM MEDIA D.O.O. I SPONZORA

Tvrtka Primum media d.o.o. može registriranim korisnicima povremeno poslati obavijesti portala www.prvi.hr i Sponzora.

Registracijom ili kreiranjem korisničkog računa korisnik daje suglasnost i privolu da ga se putem sredstava elektroničke komunikacije kontaktira te da prima materijale i obavijesti vezane za promotivne aktivnosti portala www.prvi.hr. Korisnik u svako doba može povući navedenu suglasnost i privolu odznačavanjem opcije primanja obavijesti na postavkama svog profila.

Koristimo treću osobu, agenciju za oglašavanje, koja poslužuje oglase prilikom vašeg posjeta našoj web stranici. Ovo poduzeće može koristiti podatke (izuzev vašeg imena, adrese, e-mail adrese ili telefonskog broja) o vašem posjetu ovoj web stranici kako bi vam osigurala oglase o robi i uslugama koji bi vas mogli zanimati. U sklopu posluživanja oglasa na ovaj site naš oglašivač, treća strana, može staviti ili prepoznati jedinstveni ”cookie” na vaš preglednik.

Kako bi stranica web servisa imala sve funkcionalnosti na računalo korisnika pohranjuje se malena količinu podataka tzv. „Cookies“. Cookie je informacija spremljena na računalo korisnika od stranice web srevisa koju posjetite.

Kolačići pohranjuju postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Prilikom sljedećeg korištenja internet preglednik šalje natrag cookie koji pripadaju toj stranici.

Odabirom opcije „slažem se“ korisnik pristaje na uporabu Cookie-a.

MODIFICIRANJE I PROMJENE PRAVILA

Tvrtka Primum media d.o.o. zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama tvrtka Primum media d.o.o. može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu www.prvi.hr smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.
Ovi Uvjeti tumače se i primjenjuju u skladu s pravom Republike Hrvatske, a za slučaj spora isključivo je nadležan stvarno nadležni sud u Zagrebu.