Uz ove će trikove stari namještaj dobiti novi sjaj

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Istrošeni namještaj često završi kao otpad jer vjerujemo da mu više doista nema spasa. Međutim, i ti stari komadi mogu imati novi život.

Uz nekoliko trikova, lako bismo im mogli vratiti stari sjaj, tako da bi čak možda mogli postati i svijetla točka interijera.

1. Mrlje na tkanini naslonjača uklonit ćemo kredom. Trljamo je da upije ulje i ostavimo da djeluje, a zatim obrišemo mokrom krpom.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

2. Oštećene drvene podove i namještaj možemo premazati otopinom četvrtine šalice ulja i tri četvrtine šalice octa, nakon čega će izgledati kao novi.

3. Manje ogrebotine na drvenim površinama mogu se tretirati plodom oraha. Orah očistimo, zatim njime trljamo po oštećenom mjestu te pustimo da djeluje nekoliko minuta, a potom to mjesto prebrišemo krpicom.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

4. Hrđu s metala uklonit ćemo limunovim sokom. Metalne dijelove ostavimo da se u njemu natapaju desetak minuta, a zatim ih obrišemo metalnom spužvicom.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

5. Sve oštećene površine možemo prekriti i bojom za školsku ploču, a nakon toga po njima možemo pisati i kredom bez straha da će se oštetiti.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

6. Namještaj koji je nepovratno oštećen možemo pretvoriti u chabby chic komad. I vrlo je jednostavno: premažemo ga željenom bojom, a nakon toga rubove trljamo brusnim papirom.

7. Stare komade namještaja osvježit ćemo i ako im dodamo simpatične detalje. Primjerice, istrošene ručke možemo zamijeniti novima, koje se mogu izraditi od drva. A možemo i samo obojiti stare.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash