VIDEO Otac podijelio šokantnu snimku zlostavljanja u sarajevskom vrtiću

Foto: Pixabay

Na Facebooku je danas osvanula snimka koja je zaprepastila javnost. Otac Zejd Šoto je objavio video incidenta koji se dogodio 2016. godine.

“Čuvajte svoju djecu, nisu sigurna nažalost. Ovo dijelimo javno nakon što smo pokušali naš slučaj riješiti putem suda i tužilaštva ali nismo uspjeli, vele nema dokaza. Naše dijete je dobro, hvala Bogu”, dio je teksta koji je otac objavio uz snimku iz vrtića.

Kako navodi portal Klix.ba, riječ je o odgajateljici koju je obitelj dječaka tužila, no bezuspješno. Navode da odgajateljica još uvijek radi u istom vrtiću, no trenutno je na bolovanju. Iz Javne ustanove “Djeca Sarajeva” su izjavili da nisu znali za incident koji se dogodio.

“Bez obzira što je naše dijete stalno bilo protiv odlazaka u vrtić, smatrali smo da nema ništa neuobičajeno i loše u tome. Pa svako dijete prođe tu fazu. Može da traje i mjesecima, govorili su. Onda je odjednom nestala direktorica, nismo znali zašto, a s njom i jedna od teta koje su radile s djecom. Počela je neka ružna kampanja o lošim uslovima u vrtiću putem nekih medija i slično. Loš osjećaj, mada smo mi svjedoci da je sve bilo kako smo željeli. Dijete je imalo isti odnos prema vrtiću, često plakanje i protivljenje odlascima, molbe da ne ide danas i sutra i narednih nekoliko dana”, napisao je otac.

Tada je dobio poziv iz vrtića i šokirao se kada je vidio snimku koja je, kako navodi, bila razlog odlaska direktorice i tete iz vrtića.

“Ušao sam u kancelariju i doživio najveći šok u životu. Objasnila je slučaj s direktoricom i njenom prijateljicom učiteljicom Amilom i da je razlog video snimak sa nadzornih kamera na kojem Amila maltretira jedno dijete koje je vjerovatno naš sin. Direktorica je svoju prijateljicu pokušala zaštiti pa su obje dobile otkaz, rečeno mi je”, napisao je u objavi.

Nakon toga je nazvao odgajateljicu koja je negirala sve optužbe. Sve je prijavio i policiji, a navodi kako je zbog toga od odgajateljice dobio prijavu zbog navodnih prijetnji. Sa sličnim pričama javili su mu se i još neki roditelji.

“Tužilaštvo KS je mijenjalo tužioce, 3 ukupno i na kraju nakon svega odbacilo slučaj nakon dvije godine jer nisu prihvatili dokaze, video snimak i izjave jer video snimak nije izuzet u skladu sa procedurama”, napisao je otac te podijelio ovu snimku kako bi upozorio sve ostale roditelje da paze na svoju djecu.