VIDEO Stravičan požar u Kaliforniji, buktinja guta sve pred sobom

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Stravičan požar koji već danima hara američkom saveznom državom Kalifornijom odnio je najmanje devet ljudskih života, dok je nekoliko desetaka ljudi nestalo.

Evakuirano je ukupno oko 150 tisuća ljudi, a među njima se našlo i nekoliko slavnih osoba, poput meksičkog redatelja Guillerma Del Tora, glumice Alise Milano i Kim Kardashian.

Podsjetimo, pet žrtava u četvrtak je otkriveno u gradu Paradise, sjeverno od glavnog grada Sacramenta. Četiri su bile u automobilima, a jedna na tlu u blizini. Dan kasnije izvan jedne kuće pronađene su još tri žrtve, dok je četvrta bila u kući.

Društvenim mrežama proširila se i zastrašujuća snimka vožnje kroz požar tijekom evakuacije iz Paradisea. Korisnica Facebooka Brynn Parrot Chatfield na svom je profilu, naime, objavila video na kojem se vide apokaliptični prizori vatrene stihije s obje strane ceste.

Osim požara koji od četvrtka hara sjeverom Kalifornije, oko 600 kilometara južnije brzo napreduje i drugi požar, zbog čega je ugroženo poznato ljetovalište Malibu.