Volonterskim tramvajem kroz centar grada mladi najavili projekt ’72 sata bez kompromisa’

Foto: 72 sata bez kompromisa
Foto: 72 sata bez kompromisa

Volonterski tramvaj nacionalnog volonterskog projekta mladih prošao je ove subote centrom Zagreba. Uz vesele tonove ovogodišnjeg jingla Prihvati izazov i doprinesi za bolju Hrvatsku mladi volonteri na stanicama su se družili s građanima i pozivali ih da se priključe ovogodišnjem volonterskom maratonu 72 sata bez kompromisa koji će se održati od 18. do 21. listopada. Njima su se pridružili, te tako projekt podržali, izaslanica Predsjednice RH Renata Margaretić Urlić, izaslanik Gradonačelnika grada Zagreba Jurica Gregurić, poznati voditelj i pjevač Rafael Dropulić – Rafo te hrvatski odbojkaški reprezentativac Fran Peterlin.

U brendiranom 72 sata bez kompromisa tramvaju, kružnom rutom od Zapadnog kolodvora preko Britanca, Trga bana Josipa Jelačića, Glavnog kolodvora do Trga žrtava fašizma, zajedno s volonterima povezli su se i brojni građani zainteresirani čuti više o projektu koji već petu godinu zaredom okuplja oko 3000 mladih spremnih odvojiti svojih 72 sata u akcijama volonterskog maratona i tako staviti na raspolaganje svoja znanja, vještine za izgradnju bolje Hrvatske.

Nakon vožnje gradom, volonteri su se zaputili u Zavod za transfuzijsku medicinu u Petrovoj gdje su darovali krv – i prema riječima voditelja organizacije 72 sata u Zagrebu Kristijana Karla – tako započeli svoju ovogodišnju volontersku avanturu pokazujući primjerom važnost uključivanja mladih u darivanje krvi Zavodu kojem ona nedostaje kao i (novih) donora.

Ove godine u projekt je uključeno čak 9 gradova i 1 općina – Dubrovnik, Osijek, Sinj, Split, Zadar, Zagreb a od 2018. i nove lokacije – Metković, Sisak, Suhopolje i Slavonski Brod. Više od 3000 mladih tako će i ove godine, od 18. do 21. listopada, zajedničkim snagama sudjelovati u različitim socijalnim, ekološkim, radnim volonterskim akcijama u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i ostalim institucijama.