Vrijeme je za organiziranje ormara, a mi imamo savjete koji će vam olakšati posao

Foto: Becca McHaffie/Unsplash

Priča gotovo svakog ormara je ista – prepun odjeće, a vi i dalje nemate što obući. Svi imamo taj problem s vremena na vrijeme, a ako vam se to događa često, rješenje pronađite u dobroj organizaciji.

Pritom mislimo na reorganizaciju, odnosno slaganje garderobe tako da se lakše snalazite, te na izbacivanje nepotrebne odjeće. InStyle ima nekoliko savjeta i trikova koji će vam dobro doći u pospremanju ormara. Sada kada polako izbacujemo ljetne i ubacujemo jesenske komade, pravo je vrijeme za slaganje.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
  • Pozdravite se s odjećom koju ne nosite

Ako vam se u garderobi nalaze stvari koje niste nosili više od godinu dana, vrijeme je da se pozdravite s njima. Ako se ne možete odlučiti, stavite ih na stranu pa za nekoliko dana odlučite što ćete učiniti s njom.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
  • Nemojte čuvati stare gaće

U ormaru vam ne trebaju gaćice i grudnjaci koji imaju rupe ili su iznošeni. Sve staro donje rublje bacite, a ono koje nosite organizirajte u kutije. Gaćice možete zarolati kako bi izgledale urednije i preglednije.

  • Organizirajte odjeću koju često nosite

Novu odjeću i onu koju često nosite stavite na jednu stranu ormara da vam je dostupna. Stvari koje ne nosite tako često ili koje imaju oštećenja (a nikako da ih odnesete krojaču) stavite na drugu stranu ili u drugi ormar, ovisno o tome s koliko mjesta raspolažete.

  • Slažite zajedno slične stvari

Organizirajte odjeću po sličnosti – hlače s hlačama, bluze s bluzama. Ormar će biti pregledniji ako sve posložite po bojama.

  • Izložite torbe

Torbice posložite na police, tako da znate koje su vam na raspolaganju. Izbjegavajte stavljati torbu u torbu jer tako na neke možete zaboraviti.

  • Objesite remenje 

Remenje objesite na vješalicu ili kuku. Bit će urednije i preglednije.

  • Staru odjeću prodajte ili poklonite

Nenošena odjeća ili nošena koja je još u dobrom stanju ne mora završiti u smeću. Prodajte je na online stranicama, društvenim mrežama ili je poklonite onima kojima je potrebna.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
  • Koristite organizatore

U mnogim trgovinama možete pronaći organizatore koji će razdijeliti ladicu te možete organizirati stvari – čarape, gaćice, šalove i slično.

  • Bacite kutije od cipela

Cipele radije spremite u prozirne plastične kutije – tako ćete znati u kojoj su vam kutiji koje.

  • Prije spremanja, obrišite prašinu

Kada se bacite na uređivanje ormara, obrišite prazne police na kojim se s vremenom nakupi prašina i prljavština.