Zaboravite ghosting, curving je novi trend u svijetu spojeva i još je okrutniji

Foto: Krists Luhaers/Unsplash
Foto: Krists Luhaers/Unsplash

Ghosting, benching, orbiting i breadcrumbing aktualni su trendovi u svijetu spojeva, a opisuju zbunjujuće, okrutne i turobne oblike ponašanja, odnosno odbijanja od strane osobe koja nam se svidjela.

Ovim termina sada valja pridružiti i onaj najnoviji, curving. Riječ je o načinu ponašanja kojim vas osoba odbija na tako prijetvoran način da vjerojatno nećete ni prepoznati da je u pitanju odbijanje. Naime, odbijat će vas bez da vam zapravo kaže da više nije zainteresirana.

Iako je s tom formom ponašanja većina samaca već dobro upoznata, za nju sada konačno postoji i konkretan termin. Važno je znati da curving može poprimiti različite oblike pa tako osoba svoje podmuklo ponašanje može pokazivati na način da su joj, primjerice, potrebni dani ili čak tjedni da odgovori na poruku.
No, umjesto da se više nikada ne javi, što je tipična karakteristika ghostinga, curver će sporadično, vjerojatno s isprikom, odgovoriti nešto u stilu “oprosti što kasnim, bio sam zaista zauzet”. Naravno, teško je povjerovati da itko može biti okupiran poslom, obitelji ili prijateljima u tolikoj mjeri da danima ne stiže izdvojiti niti minutu za pisanje obične poruke.

Ako ovaj stil ponašanja postane navika pa se ulovite da više vremena čekate da vam osoba odgovori na poruku nego što s njom dvosmjerno komunicirate, morate osvjestiti da vas zavlači i da je u pitanju upravo curving.

Foto: Unsplash

Drugi okrutan oblik curvinga odnosi se na situacije u kojoj osoba ide i korak dalje pa vas uvjerava kako vas zaista želi vidjeti, ali otkazuje dogovor u posljednjem trenutku.

Obično će reći da bi se vrlo rado družili, ali im je baš taj dan kada ste imali dogovor uletjelo nešto izuzetno važno, što nikako ne mogu propustiti. Vjerojatno će tome pridodati i da se definitivno žele uskoro naći s vama.

Čekat ćete da se susret dogodi no do njega nikada neće doći. Što duže čekate, to će vaše razočaranje, u trenutku kada shvatite da osoba nema nikakvu namjeru vidjeti se s vama, biti veće.

“Curving je sigurno veliki problem koji su iskusili brojni moji klijenti”, kaže stručnjak za veze James Preece. “Negdje u dubini znaju da ta druga osoba nije zainteresirana, ali još uvijek zadržavaju nadu. Uvjeravaju se da osoba ima loš dan, tjedan, mjesec”, dodaje stručnjak.