Prevario vas je? Ovo su tri ključna razloga

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Za razliku od žena koje se u seksualne odnose upuštaju uglavnom na temelju emocija, muškarcima je za odluku ključan faktor najčešće fizički izgled žene. Zbog toga u seksualne odnose stupaju brže i jednostavnije nego što to čine pripadnice nježnijeg spola.

Međutim, to nije glavni razlog zbog kojeg će češće počiniti preljub. Razloga za prevaru iz muške je perspektive mnogo, a ovo su tri ključna:

1. Nezadovoljstvo vezom

Nezadovoljstvo u vezi jedan je od osnovnih razloga zbog kojih će se muškarac, ali isto tako i žena, odlučiti za prevaru. Mnoge veze s vremenom padaju u monotoniju, privlačnost prema partneru opada, a seksualni odnosi se prorijede. Velik broj osoba u tim fazama, umjesto rada na odnosu, odlučuje potražiti zadovoljstvo sa strane.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

2.  Nesigurnost

Iako se nesigurnost kao karakteristika češće pripisuje ženama, istina je da se i mnogi muškarci osjećaju nesigurno. Ponekad razlog tome leži u nezadovoljstvu fizičkim izgledom, godinama ili pak neostvarenim ambicijama. Da bi se ponovno osjećali poželjno i mladoliko, zadovoljstvo će pronaći u seksualnom odnosu s novom partnericom.

3. Emocionalna potreba

Pojedinim muškarcima s vremenom počinje jako nedostajati pažnja koju su od partnerice dobivali na početku veze. Takav ih odnos sve više sputava i zamara pa na drugom mjestu zapravo traže ljubav i pažnju, nesvjesni da bi se trebali uhvatiti ukoštac s problemima u svojoj vezi.