Ženama je 24 sata dnevno premalo: Evo koliko nam je potrebno kako bismo riješile sve obveze

Foto: Pexels

Ženama je 24 sata u danu premalo za sve obveze koje moraju obaviti, pokazuje novo istraživanje. Šest od deset žena je izjavilo kako im u danu nedostaje nekoliko sati.

Za potrebe istraživanja, izjavile su da im treba dodatnih tri sata i 36 minuta. Tek tad bi uspjele obaviti sve obiteljske, poslovne, socijalne i ostale obveze koje se gomilaju svakodnevno.

Tako bi dan trebao trajati 28 sati, a polovica od 2000 ispitanih žena, kako bi se uspjela posvetiti sebi (kroz tjelovježbu, opuštanje ili druženje), žrtvuje dragocjene sate sna. Umjesto preporučenih osam, spavaju šest.

Foto: Vitaly Nikolenko/Unsplash
Foto: Vitaly Nikolenko/Unsplash

Polovica ispitanih žena su izjavile da na spavanje idu nakon ponoći, a bude se u 6 ujutro. Na posao uglavnom idu u 9 sati, a iako je radno vrijeme do 17, nerjetko se s posla vraćaju tek oko 19 sati.

Sve to rezultira kroničnim umorom, podočnjacima, slabijom koncentracijom i umornim izgledom tijela.

Istraživanje je pokazalo i da je ženama od 25 do 35 godina na prvom mjestu socijalizacija, hobiji i ostale aktivnosti koje će umjesto sna i odmora staviti na prvo mjesto. Kada bi imale dnevno 28 sati na raspolaganju, ispitanice su izjavile da bi se više družile s prijateljima i partnerom, više bi vježbale i posvetile bi se umijeću kuhanja i isprobavanja novih recepata, prenosi The Sun.