Žene objavile što bi voljele da su znale u svojim 20-ima

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Spisateljica Nyasha Junior‏ upitala je žene u četrdesetima putem Twittera što bi savjetovale svojim “prošlim verzijama” dok su imale 20 i nešto godina. Mnoge su se odazvale tom intrigantnom pozivu.

Upravo iz tih odgovora, određenom introspekcijom, žene, a posebice mlađe čitateljice ovog članka, mogu štošta naučiti.

Bright side donosi najdragocjenije savjete koje nas mogu podsjetiti što je doista važno u životu, a što previše olako žrtvujemo i zapostavljamo.

If you are a 40+ woman, what one piece of advice would you give to your 20-something self? pic.twitter.com/igZCFoFsAP

— Nyasha Junior (@NyashaJunior) September 16, 2018

Pa evo što su žene poručile sebi:

Tvoj život neće ispasti onako kako si ga zamislila, ali će biti izvanredan, poseban i samo tvoj. Njeguj čvrsta i različita prijateljstva. Okupi oko sebe pozitivne, a ne “toksične” osobe. Pronađi hobi koji doista voliš. 

Neko vrijeme živi sama. Bit će dosta vremena za dijeljenje životnog prostora s drugima. Uživaj zato u vremenu koje si odredila samo za sebe. Putuj puno!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Napusti frajera nakon njegove prve laži. 

Imam 62 godine i poručila bih si da će stvari s vremenom sjesti na svoje mjesto. Osjećam da sam u ovim godinama produktivnija i kreativnija nego što sam ikada bila. Nemam tome što dodati. U zrelosti je smisao.  

Prestani pokušavati druge usrećivati na svoju štetu. U posjedovanju stvari ne leži sreća, ali čuvaj svoj novac. Samo zato što je netko dio tvoje obitelji ne znači da ti ne može naškoditi. 

Najprije zavoli sebe. Ne traži ljubav u muškarcima, prijateljima i djeci dok nisi spremna na njih. Štedi novac. Vježbaj i jedi zdraviju hranu.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Stvaraj i njeguj prijateljstva. Trebat ćete si međusobno u četrdesetima. 

Prestani se ispričavati. Nisi odgovorna za sva tuđa zadovoljstva, a na račun svoga. 

Bez obzira na to što ćeš se truditi biti dobra cura, nećeš se svakome svidjeti. Pa kad dođe do izbora između tebe, tvog uspjeha, tvog emocionalnog zadovoljstva i materijalne sigurnosti te toga da se nekome svidiš, izaberi sebe. 

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nikada nemoj raditi za one koji zahtijevaju tvoju lojalnost. Budi privržena onima koji to zaslužuju. 

Zdravlje je temelj svega. Zato vježbaj i jedi kvalitetno. Nastoj uvijek biti staložena jer stvari gotovo nikada nisu tako loše kao što se čine. Ako i dođe do neke nesreće, potrudi se okrenuti okolnosti u svoju korist. 

Pazi na sebe barem onoliko koliko paziš i na druge u svom životu. 

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ne čupkaj obrve. Izgledaš luđački. 

To što tvoj muškarac nije najgori na svijetu, ne znači da je dobar izbor. Sebe cijeni prije svega zato što zaslužuješ najbolje od života. 

Čuvaj svoj novac kako bi u svakom trenutku mogla napustiti loš posao ili lošeg partnera. 

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ne odgađaj svoja putovanja iz snova za točno određeno razdoblje u životu, jer to razdoblje možda nikada ne dođe. Također, život je kratak. Nemoj da te smrti bliskih ljudi na to moraju podsjećati. 

Samo se zabavljaj. Ludo se zabavljaj! Tome i služe dvadesete. 

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ne čuvaj prave stvari za posebne trenutke. Odmah ih iskoristi. Uživaj u malim stvarima. Cijeni trenutke sa svojim najbližima. Neće zauvijek biti oko tebe. 

Ne oklijevaj promijeniti posao ili se preseliti na bolje mjesto. Traži veću plaću. Razgovaraj i savjetuj se sa sestrom.