Žene se nakon poroda posramljuju bez obzira na to jesu li smršavjele ili ne

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Fitness-blogerica i majka šestero djece Sharny Kieser svoj profil na društvenim mrežama dijeli sa suprugom Juliusom, koji je ujedno i njezin osobni trener.

Iako se nakon poroda vratila u top formu, susrela se s čestom pojavom na društvenim mrežama – posramljivanjem. Na Facebooku je objavila fotografiju na kojoj se igra sa sinom, ali nekima su za oko zapele strije na njezinu trbuhu.

“Mogla si bar fotošopirati te strije, ovo je degutantno”, pisalo je u jednom komentaru, koji je posebno razljutio njezina supruga te se obratio djevojci koja ga je napisala.

“Vjerujem da je tijelo samouvjerene žene daleko više seksi od tijela nesigurne djevojke. Ne kažem da su insta-djevojke ružne, ali nedostaje im životnog iskustva, plitke su. I nadam se da će, kad postignu tu dubinu karaktera, a možda i pokoju striju, znati da nisu ružne, već prelijepe, važne i hrabre. Jer su mame”, napisao je Julius.

 

U raspravi koja se razvila mnogi su zaključili da se na društvenim mrežama majke posramljuju bez obzira na to jesu li smršavjele nakon poroda ili ne, jesu li se potpuno posvetile djetetu ili su se vratile uobičajenim aktivnostima.

Na meti kritičara našla se i bivša manekenka Ana Gruica koja je mjesec dana nakon poroda objavila fotografiju iz teretane. Kritičari su joj zamjerili što se “ne bavi djetetom”, nego samo misli na svoju figuru.

“Ne diram se u tebe, niti što ti radiš. Jesi s djetetom od 0-24 ili nisi. Budi s njim do 25. ako se mene pita i nek te sisa do zadnje godine faksa. NIKAD ne bi, i da se pitam u sebi, pitala te zašto je to tako? Zato jer to nisu moja posla. Kao što ne bi ni ti trebala pitat gdje je moje dijete, niti koji su moji motivi i još inzistirati na tome. Zaobiđi mi stranicu, majke ti. Ovo služi motivaciji mene i drugih. Ti si dosadna i demotiviraš”, obratila se Ana jednoj komentatorici.

 

Pjevačica Kelly Clarkson nakon poroda nije odmah izgubila kilograme i, pogađate, to se nije svidjelo zahtjevnim fanovima.

“Debela si”, poručio joj je jedan, na što mu je ona kratko odgovorila: “Da, ali sam i dalje fenomenalna”.