Znate li na koje sve načine možete iskoristiti regenerator za kosu?

Megan Lewis/Unsplash
Megan Lewis/Unsplash

Regenerator za kosu jedan je od proizvoda koje koristi gotovo svaka žena i bez kojeg je ritual pranja kose nezamisliv. Manje je poznato da se taj proizvod, osim za njegu kose, može koristiti i u mnogim drugim situacijama.

Donosimo vam nekoliko njegovih zanimljivih namjena:

Održavanje četkica za šminku

Na četke za šminkanje regenerator će djelovati gotovo jednako kao i na kosu, što znači da će ih izravnati i učvrstiti. Redovitim održavanjem svojim četkicama za nanošenje make-upa možete produljiti rok trajanja.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Brijanje

Isušivanje kože čest je problem žena koje gotovo svakodnevno briju noge. Zamijenite li pjenu za brijanje regeneratorom, koža će vam biti hidratizirana i meka.

Foto: Hipster Mum/Unsplash
Foto: Hipster Mum/Unsplash

Uklanjanje vodootporne šminke

Iako zvuči nevjerojatno, regenerator za kosu može vam poslužiti kada pri ruci nemate odstranjivač šminke jer uspješno uklanja čak i vodootpornu šminku. Nanesite ga na komad vate, očistite lice, a nakon toga ga nježno isperite vodom.

Foto: Haley Rivera/Unsplash
Foto: Haley Rivera/Unsplash

Poliranje površina od nehrđajućeg čelika

Nehrđajući čelik nije uvijek lako ispolirati jer se na njemu vidi gotovo svaka mrlja. Idealna zamjena za skupe proizvode namijenjene poliranju upravo je regenerator.

Foto: Naomi Hebert/Unsplash
Foto: Naomi Hebert/Unsplash

Njega kućnih biljaka

Ako su vaše biljke u stanu izgubile sjaj, lišće možete nježno premazati malom količinom regeneratora.

Foto: Drew Beamer/Unsplash
Foto: Drew Beamer/Unsplash

Pranje odjeće

Odjeću od osjetljivih tkanina možete oprati kombinacijom regeneratora i vode. Odjeća će vam biti mekša nego inače, a uz to će i izvrsno mirisati.

Foto: Dan Gold/Unsplash
Foto: Dan Gold/Unsplash

Njega stopala

Suha i ispucana koža na stopalima omekšat će ako stopala prije spavanja namažete regeneratorom i ostavite ga da djeluje preko noći.

Foto: Leighann Renee/Unsplash
Foto: Leighann Renee/Unsplash

Njega kožnih cipela

Umjesto skupih krema, kožne cipele možete očistiti i vratiti im sjaj ako ih prebrišete mekanom krpom na koju ste ukapali par kapi regeneratora.

Foto: Daniela Cuevas/Unsplash
Foto: Daniela Cuevas/Unsplash