Zreo muškarac ili dječak: Razlike koje bi svaka žena trebala znati

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Premda se čini da su razlike između neozbiljnih muškaraca i onih zrelih, spremnih za kvalitetan partnerski odnos, očite, ženama ih nije uvijek lako prepoznati. Da ne bi uzaludno tratile vrijeme u vezama koje nemaju budućnost, trebale bi obratiti pažnju na devet osnovnih razlika između ta dva tipa muškaraca, piše Daily positive info. 

  1. Stav prema vezi 

Dječaci su stručnjaci za retoriku. Verbalno su vrlo zavodljivi i ženu će pokušati impresionirati lijepim riječima. Muškarci, s druge strane, neće isključivo govoriti da bi impresionirali ženu i pokazali joj da je željena, već će riječi popratiti i pripadajućim djelima.

2. Uspoređivanje sa samim sobom

Dječaci će uvijek “spuštati” partnerici, s ciljem da se sami osjećaju bolje, odnosno nadmoćnije, a posljedično će postati posesivni. Muškarci će činiti upravo suprotno, inspirarajući ženu da bude što uspješnija. Prema njoj će se odnositi zaštitnički, ali ne i posesivno.

3. Način raspravljanja

Dok će se dječaci osjećati ugroženo zbog razlike u stavovima, muškarci će iskoristiti priliku da kroz polemiku nauče nešto novo. Naime, dječaci prirodno pretpostavljaju da je žena inferiornija, dok je muškarci smatraju ravnopravnom, pa čak i boljom.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

4. Stavovi o feminizmu

Iako feminizam zagovara ravnopravnost oba spola, dječaci misle da feministkinje propagiraju mržnju prema muškarcima i ne koriste proizvode za ljepotu. Pravi muškarac razumije problematiku feminizma i podržava ga.

5. Pitanje novca

Dječaci smatraju da moraju skrbiti za ženu samo zato što su muškog spola, dok zreli muškarci u potpunosti razumiju da se odnosi temelje na ravnopravnosti, što podrazumijeva i jednakost u pitanjima novčanog doprinosa i izdataka.

6. Nedoumice

Dječak će po pitanju veze sa svojom partnericom stalno imati nedoumice. Tako će se, primjerice, često pitati je li ona dovoljna zgodna za njega. Muškarac nikada ne razmišlja tako plitko. Kada uvidi da je u zdravoj vezi, njegovat će je sa svim svojim adutima.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

7. Prihvaćanje pogreške 

Nitko ne može stalno biti u pravu. Svaki put kada pogriješi, što je u njegovom slučaju često, dječak će izmišljati isprike i odgovornost prebacivati na partnericu, ili nekog drugog. Muškarac će jednostavno priznati da je pogriješio i potruditi se da istu grešku više ne ponovi.

8. Dugoročni planovi

Dječaci nemaju dugoročne planove, a život im se temelji na trenutnim strastima i željama. Muškarci imaju dugoročne planove koji podrazumijevaju sretan i ispunjen život, a u te planove uključena je i žena s kojom imaju vezu.

9. Društveno prihvaćanje

Dječak želi trofej u većoj mjeri nego što želi partnericu. Njegov je cilj u okruženju stvoriti pozitivnu sliku o sebi, upravo zahvaljujući partnerici i činjenici da ju je uspio osvojiti. Suprotno tome, muškarac cijeni ljudska bića i njihovu osobnost više od ičeg drugog. Zbog toga, iako smatra da je lijepo biti prihvaćen od strane okoline i društva, može živjeti i bez toga.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay